Betalsystem

From Chalmers Robotförening

Betala på CRF

Betala kan man på CRF göra själv! Du kan betala med kort och Swish, dock föredrar vi ifall man betalar med kort, då detta är billigare.

För att CRF fortsatt ska kunna köpa in komponenter, filament, mat, maskiner och verktyg, så är det viktigt att alla betalar för det som används. Vi siktar på att sälja vidare det vi har på CRF för samma pris vi köper in det för.

Vi ber er att betala för varor direkt när ni använder dem. Mest för att förhindra att det glöms av, men även så att vi kan hålla någorlunda koll på vad som säljs på CRF, samt underlätta bokföringen.

Betalmetoder

På CRF finns det två sätt att betala, kort eller Swish. Kontanter tar vi ej emot, då detta är krångligt att använda för en förening, särskilt mynt.

Kort

Vi föredrar att medlemmarna betalar med kort. Detta är både billigare för oss för de summor som generellt handlas för, och det underlättar bokföringen.

Man betalar med kort på iPaden som hänger på snacksskåpet på CRF. Det kan vara så att skärmen är avstängd när du skall använda den, då är det bara att trycka på hemknappen för att väcka iPaden.

I betalsystemet Zettle så finns det flertalet produkter och kategorier. Det mesta har ett satt pris, antingen per styck eller per enhet (g, m2 etc). Ifall det du köper inte finns med, t.ex. komponenter, så kan du skriva in priset manuellt.

Efter att du matat in allt du handlat, så klickar du på "Card" nere till höger, och visar kortet till den vita kortläsaren. Mata in PIN ifall det frågas, sen när det dyker upp på iPaden att köpet är bekräftat, så är du klar.

Zettle har en minimumsumma på 10kr. Eftersom vi har diverse saker som kostar under detta, t.ex. läsk, så måste du då köpa något annat också för att komma upp i gränsen. Det är dock okej att t.ex. köpa två drickor, och ta den andra drickan senare, för att kunna komma upp i gränsen ifall så behövs.

Swish

Det går att betala med Swish också, men eftersom Swish tar en rätt hög, fast avgift per Swish, så undanber vi alla Swish transaktioner som är under 100kr. Swish gör det också svårare för oss att bokföra transaktionerna, så se till att skriva vad du köpt (dock är detta också väldigt begränsat).

Vad kan köpas?

Mat

Allt som förtärs. Exempel: Läsk, choklad, chips, godis, vasaknäcke, billys.

Komponenter

Allt som inte förtärs.

Exempel: Arduinos, transistorer, kontaktdon, skruvar, akrylskivor, filament till 3d-skrivare, kablar, masonitskivor.

Ibland finns det pris uppmärkt för komponenter. Då kan ni helt enkelt betala den summan. Oftast står det dock inget pris. Då får man själv gå in på Internet och hitta ett ungefärligt pris. Använd det priset som summa, men lägg gärna till 5-10%, eftersom vi möjligen betalat frakt och aningen dyrare pris än ni hittat. Tack!

Medlemskap

Betala inte för medlemskap själv. Prata med styrelsemedlem först Tips: På onsdagskvällar är det byggkväll, då är det i regel alltid minst en styrelsemedlem på CRF!